You are currently viewing Predstavljen novi Audi RS6 Avant

Predstavljen novi Audi RS6 Avant

Premda će se službena premijera održati na rujanskom salonu automobila u Frankfurtu, društvo iz Ingolstadta već je otkrilo sve adute kojima raspolaže novi Audi RS6 Avant.

Po pitanju tehnike velikih promjena nema. Glavni pokretač adrenalina i dalje je twin-turbo motor 4.0 V8, ali je snaga sad povećana na 600 KS, dok najveći okretni moment iznosi okruglo 800 Nm. Za prijenos snage zadužen je 8-stupanjski automatski mjenjač.

Zahvaljujući velikoj snazi motora i naprednom sustavu pogona na sve kotače Quattro, novi Audi RS6 ubrzava poput najboljih supersportaša. Do 100 km/h potrebno mu je svega 3,6 sekundi, dok je najveća brzina ograničena na 250 km/h. Uklanjanjem blokade sposoban je potegnuti debelo preko 300 km/h.

Adaptivan zračni ovjes i zatvarači diferencijala zaslužni su za suverenu stabilnost pa, uz već spomenuti pogon Quattro, ne postoji podloga ili vremenski uvjeti u kojima se Audi RS6 neće snaći. Vozaču se na izbor nudi šest različitih programa rada koji utječu na tvrdoću ovjesa, preciznost volana, odziv gasa, raspodjelu snage po osovinama i brzini rada automatskog mjenjača.

Karoserijski dodaci u dobroj mjeri naglašavaju agresivan karakter. Već letimičnim pogledom na novi Audi RS6 jasno je da se radi o perjanici ponude. Veliki usisnici zraka, karoserijski dodaci koji doprinose stabilnosti i karbo-keramički diskovi snažno ga vizualno odvajaju od slabije braće.

Sve primamljivo po pitanju tehnike i vanjskog izgleda moglo bi, među zagriženim fanovima izvedbi RS, biti poljuljano pogledom u unutrašnjost. Naime, koncepcijski se nema što prigovoriti, ali nedostaje sportskog doživljaja. Interijer je ogledalo najbolje tehnologije kojom raspolaže proizvođač iz Ingolstadta, ali je previše luksuzna, a premalo sportska.

Armaturom dominiraju čak tri velika ekrana. Prvi je 12,3-inčni ekran digitalnog prikaza instrumenata, drugi je 10,1-inčni ekran Infotainment sustava na vrhu konzole, dok se ispod njega nalazi još jedan 8,6-inčni ekran.

Konkretan datum početka prodaje, kao i cijene, bit će poznati tek nakon službene premijere na salonu automobila u Frankfurtu.

Izvor: autopress.hr