You are currently viewing Goodyear UltraGrip zimske gume jamče maksimalnu sigurnost vožnje

Goodyear UltraGrip zimske gume jamče maksimalnu sigurnost vožnje

Zimske gume Goodyear UltraGrip višestruko je nagrađivana serija guma za najzahtjevnije vozače.

Još od predstavljanja pred prošlu zimu nametnule su se na tržištu kao ponajbolji izbor za sve one koji žele maksimalnu sigurnost u teškim vremenskim uvjetima. UltraGrip serija namijenjena je osobnim i gospodarskim vozilima, a glavni aduti su još bolje prianjanje i učinkovitije kočenje. Upotrebom naprednih tehnologija gume UltraGrip Performance+, UltraGrip 9+ i UltraGrip Cargo osiguravaju povećanu izdržljivost i u najtežim zimskim uvjetima.

Zahvaljujući dvjema ključnim tehnologijama, guma UltraGrip Performance+ za automobile visokih performansi odlikuje se povećanom izdržljivošću na mokroj i suhoj površini te u zimskim uvjetima. Tehnologija Traction Protect uključuje posve novu smolu koja poboljšava sposobnost prilagodbe gume podlozi, čime se sile kočenja učinkovitije pretvaraju u prianjanje. Potonje na snijegu i ledu dodatno poboljšava i tehnologija Winter Grip, koja novom mješavinom omogućuje gumi veću elastičnost na niskim temperaturama.

Tehnologijom Winter Grip ponosi se i guma UltraGrip 9+, koja vozačima manjih gradskih automobila u teškim zimskim prilikama osigurava izvrsno prianjanje. Guma istodobno omogućuje i brojne prijeđene kilometre jer je od pukotina i kidanja komadića na gruboj podlozi štiti tehnologija Mileage Plus.

Brojna poboljšanja iskusila je i guma UltraGrip Cargo, koja svojim usavršenim dezenom gaznog sloja i poboljšanom gumenom mješavinom vozačima lakih teretnih vozila omogućuje iznimnu kočnu izdržljivost na snijegu. Osiguravanjem brojnih prijeđenih kilometara guma doprinosi i smanjenju troškova vlasništva.

Jedan od najvećih proizvođača guma na svijetu serijom zimskih guma UltraGrip postavio je nove standarde u branši. Koliko su u tome uspjeli najbolje ilustriraju izvrsne recenzije na testovima guma. Primjerice, Goodyear UltraGrip 9+ dokazao je brojne prednosti i na ovogodišnjem opsežnom testu zimskih guma u režiji ADAC-a. Naime, stručnjaci iz Njemačke zaključili su da je najbolja na snijegu, u konkurenciji 16 testiranih guma dimenzije 205/55 R16.

Zimske gume – Dobro je znati:

  1. Kad je vanjska temperatura manja od 7° ljetne gume ne nude optimalna svojstva.
  2. Mnogi vozači posežu za polovičnim rješenjima pa zimske gume ugrađuju samo na pogonsku osovinu, a time remete dinamiku vozila te povećavaju rizik od zanošenja. Stoga je najbolje na vozilu imati sve četiri gume istog proizvođača te istog profila
  3. Odlukom o obveznoj zimskoj opremi (NN 145/2013.) u Hrvatskoj je zimska oprema obvezna na zimskim dionicama javnih cesta od 15. studenoga tekuće godine do 15. travnja iduće godine. U zimske dionice javnih cesta ulazi 839,2 km autocesta i 1523,3 km državnih i županijskih cesta te 68,1 km državnih cesta za tranzitni promet iz luka Vukovar, Osijek, odnosno luke i rafinerije Sisak. Ako policijski službenik zatekne vozilo u prometu koje krši gore navedenu odluku, kazna za prekršaj iznosi 700 kuna.
  4. Mnoge europske države propisale su da zimska guma na vozilu mora imati najmanju dubinu utora od 4 mm