You are currently viewing Ulovljen novi Volkswagen Golf 8?

Ulovljen novi Volkswagen Golf 8?

U posljednjih nekoliko mjeseci internetom su kružile fotografije i video zapisi nekolicine automobila za koje su pojedini izvori tvrdili kako bi se moglo raditi o novom Golfu, no malo tko im je vjerovao i većina je zaključila kako se radi o lošijim renderima pa o njima nismo ni izvještavali. Sada su se pak pojavile dvije nove fotografije koje izgledaju poprilično uvjerljivo.

Priložene slike novog Golfa su osvanule na Instagramu, a objavio i je korisnik johannes.vag. Dotični johannes tvrdi da je uspio fotografirati osmu generaciju Golfa gotovo bez ikakvih zaštitnih naljepnica koje bi skrivale njegov konačni vanjski dizajn.

Ako uzmemo kako je na slikama “prava stvar” onda su potvrđena očekivanja kako su u Volkswagenu igrali na sigurno te da nisu značajnije mijenjali vanjski dizajn osme generacije Golfa u odnosu na još uvijek aktualni Golf VII. S dobitnom se formulom dakako ne treba puno igrati, no opet lako su primjetne novosti u vidu novih prednjih i stražnjih svjetala, maske motora, branika i sl.

Što se tehničkih karakteristika tiče ovaj će se model dakako temeljiti na dotjeranoj izvedbi modularne MQB platforme (MQB Evo) što će, uz ostale novosti dovesti do smanjenja mase od 50-ak kilograma. Također, Golf VIII će imati nešto dulji međuosovinski razmak što će se pozitivno održati na ponudu prostora unutar automobila, posebno otraga te u prtljažniku.

Interijer bi trebao biti temeljito osvježen te s naprednijim infotainementom, kao i bogatijom sigurnosnom opremom te raznim sustavima pomoći vozaču. Volkswagen dakako želi da Golf ponovno bude zlatni standard svoje klase, a onda je jasno o kakvoj razini opreme se mora raditi pa je za očekivati i sustav polu autonomnog upravljanja.

Nadalje, ovaj će model pokretati nekoliko 3 i 4-cilindričnih benzinskih i dizelskih turbo motora manjeg obujma, a kasnije će ponuda svakako biti proširena s hibridnim verzijama. Dakako, u ponudi će se naći i Golf GTI čiji će se 2,0-litreni motor svojom snagom navodno približiti granici od 300 KS, što znači kako će budući Golf R biti još snažniji.

Početkom prošle godine iz Volkswagena je potvrđeno da će proizvodnja novog Golfa krenuti u lipnju 2019, a službena premijera najočekivanijeg noviteta ove godine bi se prema svemu sudeći mogla odigrati na ženevskom auto salonu u ožujku.