You are currently viewing Koje su najbolje ljetne tekućine za pranje vjetrobranskih stakala?

Koje su najbolje ljetne tekućine za pranje vjetrobranskih stakala?

Što se tiče ljetnih tekućina za pranje vjetrobranskog stakla vozila, sama cijena nije uvijek mjerilo kvalitete. To pokazuje test njemačkog magazina Auto Bild. Od deset gotovih mješavina u rasponu od 0,40 do 3,80 eura za litru proizvod, polovica je postigla drugu najbolju ocjenu dobro, ali to uključuje ne samo najskuplji proizvod na testu, već i otprilike deset puta jeftiniji proizvod.

Sonax Xtreme sredstvo za čišćenje vjetrobranskog stakla jedino je sredstvo s maksimalnom vrlo dobrom ocjenom (93/100 bodova). Košta 2,30 eura po litri. Jedini je proizvod koji otapa 100 posto takozvane hidrofobne prljavštine i gradske nečistoće, između ostalog, čađe, abrazivnih čestica gume i prašine ili simuliranih ostataka insekata, koji ljeti često uzrokuju masne prozore.

Slijedi Robby Rob koji košta 0,61 eura. Učinkovit je čak i brži od pobjednika na gradskoj nečistoći, ali malo je teže s prljavštinom od insekata, tvrde ispitivači. Dijeli drugo mjesto s OMV Caristalom koji košta dva eura (po 83/100).

Najskuplji proizvod na testu, pak, dijeli četvrto mjesto s drugim najjeftinijim. Aral clear view (3,80 eura) postigao je isti rezultat (77) kao i Ernst Scheibenklar (0,59 po litri).

W5 iz Lidla za 0,40 eura također je dobio ocjenu dobar te je možda i najbolji u omjeru uloženog i dobivenog.

Izvor: RevijaHAK