You are currently viewing Iz Citroëna odbacili mogućnost revitalizacije legendarnog 2CV-a

Iz Citroëna odbacili mogućnost revitalizacije legendarnog 2CV-a

Iako bi mnogi poklonici Citroëna, ali i šire, htjeli vidjeti modernu izvedbu modela 2CV, odnosno Spačeka, to se neće dogoditi. Barem ne, dok u Citroënu glavnu riječ vodi Linda Jackson.

Naime, glavna izvršna direktorica ove francuske marke je izjavila da Citroëna nema planove za revitalizaciju 2CV-a, odnosno za razvoj i proizvodnju retro vozila. Unatoč uspjehu Fiata i Minija, primjerice. Jackson je dodala kako u razvoju svog dizajna Citroën svakako gleda u prošlost, no i da nikako ne želi biti proizvođač koji u svojoj ponudi ima retro modele.

Što se samog 2CV-a tiče, Jackson kaže da je imao svoje vrijeme u kojem je bio odličan, ali zadatak je sada ponuditi vozilo koje će odgovarati budućim kupcima. Tu se, kada je riječ o dizajnu Citroën može donekle inspirirati svojim starim modelima, no konačni proizvod mora biti nov i svjež.

Jackson je dodala i da ćemo sljedeći korak u razvoju citroenovog dizajna vidjeti sljedeće godine kada ova marka lansira novi model. Nije ulazila u detalje, no raniji izvještaji su upućivali na to da bi najkasnije 2021. Citroën mogao predstaviti novu limuzinu.

Izvor: autonet.hr