You are currently viewing Što nikako ne biste smjeli propustiti na ovogodišnjem showu

Što nikako ne biste smjeli propustiti na ovogodišnjem showu

Pregršt noviteta, svjetskih vicepremijera, hrvatskih premijera i zanimljivosti izloženo je od jučer na Zagreb Auto Showu. Izdvajamo nekoliko poslastica koje svakako morate vidjeti

‘Sve su vile, sve su kraljice’…Svi volimo reći kako su naše cure najljepše na svijetu, a neupitni dokaz toj tezi je Zagreb Auto Show. Hostese će vas natjerati da se kod pojedinih štandova zadržite nešto duže nego ste planirali, a možda i zaboravite koji ste automobil uopće pogledali.

naj auto show

Već i vrapci na grani znaju tko je Mate Rimac i kako je svojim Concept One najbržim električnim automobilom na svijetu zadužio svjetsku autoindustriju. Vjerujemo kako vam uopće ne moramo napominjati koliko je eksluzivna mogućnost da njegove automobile vidite uživo

naj auto show

Iza imena Nismo kriju se najbrutalniji Nissani koji su ugledali svijetlo dana. Nissan GT-R sam po sebi izaziva strahopoštovanje, a ovdje je predstavljen u Nismo inačici. Ispod poklopca motora smješten je 3,8-litreni twin turbo motor sa 600 KS. Maksimalna brzina ovog bolida je debelo preko 300 km/h.

naj auto show

Na štandu Bentleyja dvije premijere mame uzdahe. Nasljednik Gallarda, Huracan do 200 km/h stiže za manje od deset sekundi. Pokretan V10 5,2-litrenim ‘atmosfercem’ snage 610 KS, avionske performanse postiže zahvaljujući ultralakoj karoseriji od aluminija i ugljičnih vlakana.

Bentley se šepiri s najmoćnijim SUV-om na svijetu. Na platformi koju koristi ‘brat’ Q7 ponikao je 1,6 milijuna skupi Bentley Bentayga. Brutalni W12 twin turbo sa 608 KS i kamionskih 900 Nm okretnog momenta snagu na kotače prenosi preko 8-stupanjske automatike. Maksimalna brzina iznosi 300 km/h. Brojke govore same za sebe.

naj auto show

Novi Ford Mustang svim će zaljubljenicima u legendardne modele automobila izmamiti osmjeh na lice. Novi Mustang nudi se sa dva motora. Slabiji je 2,3-litreni ‘turbak’ sa 317 KS, a snažniji 5,0-litreni V8 Ti-VCT sa 431 KS.

naj auto show

Mazdin koncept imena Koeru pokazuje kako će najvjerojatnije izgledati novi model CX-7. Još sportskije i elegantnije linije nastavljaju mazdin dobro poznati dizajnerski trend.

naj auto show

BMW-ov najmanji M model BMW M2 motor djeli sa novim X4 M modelom. Radi se o rednom twin power turbo 6-cilindrašu snage 370 KS, koji uz pomoć overboost tehnologije razvija čak 500 Nm okretnog momenta već od niskih 1450 okretaja.

naj auto show

Sve više prašine diže se oko električnih automobila, no nitko ne spominje motocikle koju su pogonjeni istim rješenjem. U potpunosti električni motocikl imena Zero SR proizvodi kalifornijska tvornica iz San Cruza.

naj auto show
Izvor