You are currently viewing Jeep Crew Chief 715 – “off road ratnik” za prave muškarce

Jeep Crew Chief 715 – “off road ratnik” za prave muškarce

Jeep je napravio novu zvijer Jeep Crew Chief 715 baziranu na modelu Wrangler Unlimited, i spreman je pokoriti teren na Uskršnjem Jeep Safariju.


Još od 2002. godine, Jeep, tvrtka koja je sinonim za vozila vrhinskih terenskih mogućnosti, predstavi nekoliko konceptnih vozila, koja zatim zajedno sa tisućama Jeep entuzijasta sudjeluju u Uskršnjem Jeep Safariju koji se održava u gradiću Moab u američkoj savezoj državi Utah. Ova godina nikako nije iznimka, pa Jeep dolazi sa čak sedam konceptnih vozila, a jedno od njih je i “mrcina” koju ćemo vam danas predstaviti. Jeep Crew Chief 715 Concept možda nije najljepši terenac koji je izašao iz Jeep pogona, ali je definitivno jedno od “najcool” terenskih vozila koje smo vidjeli u posljednje vrijeme. Pogotovo ako ste zaljubljenik u robusna vozila koja odaju dojam da bi mogla pregaziti baš svaku prepreku koja im se nađe na putu.


No, Crew Chief 715 ima još pokoji zadatak, a to je da oda počast bogatoj povijesti Jeepa, koji ove godine slavi 75 godina postojanja, ali i podsjeti na slavni vojni model Kaiser M715 koji se proizvodio od 1967 do 1969. godine. Iako se za sada radi samo o konceptnom vozilu, već iz aviona je vidljivo da Crew Chief 715 ne staje ni najtežem terenu, a za to je zaslužno vrhunsko podvozje, pogon na sve kotače, kao i ogromne off-road gume koje se nalaze na naplatcima od 20 inča. Uz sve to, pod poklopcem motora skriva se i Pentastarov V6 motor koji isporučuje sasvim solidnih 285 konjskih snaga i više od 350 Nm okretnog momenta. Da, uz povišeno podvozje sasvim dovoljno da pregazite sve što se nađe pred vama.