You are currently viewing KAKO POLIRATI METALNE POVRŠINE?

KAKO POLIRATI METALNE POVRŠINE?

KAKO ISPOLIRATI METAL?

Ispolirajte metal do zrcalnog sjaja! Evo nekoliko dobrih  savjeta i tehnika za poliranje metala, uključujući i kroma, aluminija i nehrđajućeg čelika. Donosimo neke od najboljih preporuka za poliranje i čišćenje metala, sve testirane i odobrene od strane našeg osoblja. Ne postoji ništa takvo kao što je odbljesak od upravo-ispoliranog metala, a mi ćemo vam reći kako da ga dobijete.

Aluminij

Aluminij je relativno mekan metal i jedan od metala kojeg je lako polirati i dobiti svijetli sjaj. Aluminij, obično su to aluminijske legure , koristi se za izradu kotača, prikolica – uključujući vintage Air Stream prikolica (aluminijske prikolice), dijamantnih ploča, dijelova motora, i tako dalje.
Unatoč svim svojim velikim kvalitetama, aluminij oksidira vrlo lako. To je zapravo obrambeni mehanizam metala: lagani sloj aluminijeva oksida štiti temelj metala od korozije. Aluminij oksid je funkcionalan, ali nije atraktivan, i to je razlog zašto je tvornički-polirani aluminij obično obložen (premazan). (U tom slučaju, trebate sredstvo za poliranje metala koji je siguran za taj premaz, osim ako ga ne namjeravate ukloniti. Za uklanjanje tog premaza, konzultirajti stručne osobe.

Ako je Vaš aluminij neobložen,   spremni ste započeti s poliranjem aluminija.

Ako imate aluminijske naplatke ili prikolicu koji nikada nisu bili polirani, najbolje je početi s grubom pastom. To je agresivno sredstvo za predpoliranje koje uklanja oksidaciju i čisti aluminijsku površinu. Ostavlja čistu i ipak nešto sjajnu površinu. Sredstva za poliranje koja sljede su ono što će površinu učiniti sjajnom.
Da biste primijenili grubu pastu na veliku površinu, poput prikolice, koristite vuneni aplikator. Vunene niti daju aplikatoru snagu koja je  potrebna za eliminiranje višegodišnje oksidacije. Nanesite spoj na površinu prvo sa aplikatorom kako bi izbjegli izljevanje. Koristite rotacijski stroj  pri brzini od 1200-1500 RPM (5-6 na svom dvoaktivnom stroju za poliranje). Polirajte dok oksidacije i mrlje ne nestanu. Vuneni aplikatori izrađeni su od vlakna koja otpadaju, stoga nosite odgovarajuću zaštitu za oči i staru odjeću. Pobrišite aluminij  ručnikom. Poliranje aluminija je neuredan proces tako da imajte dosta ručnika pri ruci.

Nakon što ste koristili sredstvo za predpoliranje ,fino sredstvo za poliranje  koristite kako bi poboljšali sjaj. Ako je aluminij  samo lagano oksidirao, ovo može biti vaš prvi korak te slijedite iste upute kao gore, ali koristite Vuneno- Akrilni aplikator za poliranje.

Aluminij bi trebao imati briljantan sjaj u ovom trenutku. Ovaj sljedeći korak je stvarno za perfekcioniste, kolekcionare, I entuzijaste. To je jako fino sredstvo za poliranje koje stvara fantastičan sjaj poput ogledala I pojačava sjaj  . To je glazura na tortu. Za većinu dnevnih vozača, to bi se moglo smatrati pretjeranim. No, ako morate imati najčišći, najblistaviji, najbriljantniji mogući sjaj, ovo je sredstvo koje vam je potrebno. Nanesite ga  sa aplikatorom od ovčje vune za završno poliranje, pri brzini od 1000 okretaja u minuti ( na dvoaktivnom stroju za poliranje). Ako koristite Powerball ili PolishingBall, radite na 1000 okretaja u minuti. Odlični rezultati mogu se postići ručnim poliranjem s mekom, čistom krpom od mikrovlakana.

Anodizirani aluminij
Anodizirani aluminij je jedinstven materijal po tome što je stvoren da oksidira. Sjećate li se kad smo rekli da je oksidacija aluminija obrambeni mehanizam protiv dublje korozije? Anodizacija povećava debljinu sloja aluminij oksida kako bi ojačala prirodnu otpornost temeljnog aluminija na koroziju. To je razlog zašto se mnoga sredstva za poliranje metala ne mogu  koristiti na anodiziranom aluminiju.

Krom
Chrome je zapravo pozlaćeni metala. Krom, metal koji se koristi u krom-oplatama, vrlo je otporan na tamnjenje i zadržava reflektirajući sjaj bolje nego bilo koji drugi metal. Međutim, krom će hrđati bez redovitog održavanje. Najbolji način da izbjegnete da mala hrđa postane veliki problem je da ih uklonite što je prije moguće. Što prije otkrijete štetu i ispravite ju, to su veće šanse za spas kroma.

Postoji puno proizvoda na tržištu za čišćenje i poliranje kroma. Ako su na kromu  teške oksidacije, kalcij ili kamenac, ili zelena zamagljenja, prvo koristite čistać .Unatoč svom imenu, siguran je za korištenje za čišćenje kroma. Ovaj proizvod je intenzivan čistač koji uklanja najveći dio oksidacije tako da sredstvo za poliranje metala može doći do izvora problema. To vam štedi fizički napor i donosi brže rezultate. Raspršite ga na površinu, pričekajte 7-10 minuta, koristite čvrstu najlon četkicu da nježno protrljate metal, a zatim dobro isperite. Brzo, jednostavno i učinkovito.

Zatim, koristite sredstvo za poliranje metala za koje na deklaraciji piše da je sigurno za Krom.  Uklanja hrđe, katran, mrlje, i greške na svim vrstama metala, plastike, i obojanim površinama. Nanošenje će biti isto za većinu sredstava za poliranje metala: Nanesite ga na mekom krpom, trljati ubrzano (ne pritišćite ), i prebrišite sa čistom krpom.