You are currently viewing Počelo je: U Njemačkoj krenuli s prisilnim odjavama prljavih dizelaša

Počelo je: U Njemačkoj krenuli s prisilnim odjavama prljavih dizelaša

NJEMAČKE vlasti miču s cesta sva vozila iz VW koncerna pokretana spornim dizelašima koji do danas nisu popravljeni.

KBA, njemačka agencija za nadzor prometa motornim vozilima, poslala je posljednje upozorenje svim vlasnicima dizelaša iz VW koncerna koji su opremljeni spornim sustavima za manipuliranje ispušnim plinovima, a koji do danas nisu popravili vozila, kako će ista biti prisilno odjavljena.

Lokalne vlasti u Hamburgu i Münchenu već su odjavile na desetke Audija i Volkswagena opremljenih Euro 5 dizelašima, nakon što njihovi vlasnici nisu reagirali na opetovane pozive da se jave u servis i otklone problematični dio, javlja Automotive News Europe pozivajući se na AutomobilWoche.

“Opoziv za VW dizelske automobile je obavezan. Auti koji nisu popravljeni, mogu biti trajno izuzeti iz prometa. Vlasnici su imali otprilike godinu i pol da reagiraju i sudjeluju u opozivu”, stoji u priopćenju KBA za Auto News Europe.

KBA obavještava kako je do lipnja popravljeno oko 95 % od 2,46 milijuna vozila zahvaćenih opozivom u Njemačkoj. Podsjetimo, VW Grupa je priznala ugradnju spornog softvera u 11 milijuna vozila, od čega je njih 5 milijuna prodano na europskom tržištu. KBA je odobrila popravak na EA189 seriji dizelskih motora početkom 2016. godine.