You are currently viewing Ovih 5 proizvođača guma valja zaobilaziti u širokom luku

Ovih 5 proizvođača guma valja zaobilaziti u širokom luku

Kupovina novih guma za brojne je vlasnike automobila veliki trošak pa se zamjena odgađa, a potom traži jeftinija alternativa.

No, svi stručnjaci slažu se u stavu da se na automobilskim gumama ne smije štedjeti. Čak i najbolji sportski automobili na nekvalitetnim pneumaticima postaju potpuno neupotrebljivi. A nije potrebno niti napominjati koliko je kvalitetna guma važna za sigurnost.

Naime, jedini kontakt automobila s podlogom je, u prosjeku, preko površine ekvivalentne četiri razglednice. Uzalud vrhunski ovjes, upravljački sustav i kočnice, ako guma ne nudi upravljivost i adekvatan prijenos snage na podlogu.

Prilikom izbora guma valja se orijentirati na renomirane proizvođače pneumatika, kao što su: Michelin, Goodyear, Continental, Pirelli, Dunlop, Bridgestone, Toyo, Kleber, Kumho, Yokohama i ostali.

U širokom luku treba zaobilaziti neprovjerene brendove koji dolaze iz Kine. To se posebno odnosi na proizvođače: Geostar, AKS, Westlake, Compass i Telluride, koji su često bili primorani povlačiti svoje proizvode iz prodaje, jer su istrage pokazale kako ne nude osnovne sigurnosne zahtjeve te imaju zabrinjavajuće lošu kontrole kvalitete u proizvodnji.