You are currently viewing Neuništiva Lada Niva slavi 40. rođendan uz posebno izdanje

Neuništiva Lada Niva slavi 40. rođendan uz posebno izdanje

Jedan od najpoznatijih ruskih automobila dobio je posebnu rođendansku verziju. Prvi put će Nivu prodavati u maskirnoj boji, ali kupci će dobiti i posebne dizajnerske detalje u interijeru

Lada Niva jedan je od najdugovječnijih automobila koji je i danas gotovo jednak originalnom modelu, a mnogima od nas i sinonim za pravi ruski automobil. Legendarna Niva u serijsku proizvodnju krenula je 5. travnja 1977. godine sa pogonom na sve kotače, neovisnim prednjim ovjesom i prednjim diskovima. Kroz godine su je Rusi modernizirali, ali Niva je ostala vjerna svojim počecima.

No, za 40. rođendan Lada je morala pripremiti nešto posebno. Niva stiže u ‘40th Anniversary‘ verziji koju će proizvesti u 1977 primjeraka.

Dio automobila moći će se po prvi puta dobiti s tvorničkim maskirnim uzorkom koji je kombinacija crne, te svijetle i tamne zelene boje. Kamuflažna Niva imat će crne odbojnike. Ostatak posebnih Niva moći će se dobiti u bež, crvenoj, teraktora, bijeloj i plavo-sivoj boji. Dok će kamuflažna Niva imati crne lijevane naplatke, ostatak će imati crno-sive naplatke.

U interijeru će putnike dočekati crveno-narančasti instrumenti, kožni volan te pragovi zaštićeni nehrđajućim čelikom. Posebna Niva u prodaju stiže u lipnju.

2a4861865b67104cabc71264176c6f28
Izvor