You are currently viewing Kratki savjeti kako potrošiti manje benzina

Kratki savjeti kako potrošiti manje benzina

Želite li malo uštedjeti što se tiče potrošnje benzina, nije problem jer postoji nekoliko savjeta koji vam u tome mogu pomoći. Naime dovoljno je samo malo bolje upoznati vlastito vozilo kako bi znali reagirati.

točenje benzina

Dakle prvo trebate promijeniti zračne filtere i to svakih 6 mjeseci. Naime ako niste znali, filteri se mogu zaprljati i zbog toga dovesti do manjeg dotoka zraka u motor, što na kraju rezultira lošim sagorijevanjem u cilindrima. U tom je slučaju potrošnja veća nego što bi trebala biti.

Gume uvijek trebaju biti napumpane onako kako to propisi nalažu, najbolje bi bilo pogledati u samim uputstvima. Gume koje nisu napumpane onako kako treba mogu smanjiti iskoristivost benzina.

Ako niste znali, čak i same svjećice mogu utjecati na potrošnju benzina. Pokušajte staviti snažnije svjećice koje će pojačati sagorijevanje u cilindru, što može poboljšati rad motora. Time ćete potrošiti manje benzina.

Pokušajte svoj motor uvijek namještati onako kako stoji u uputama. Tako ćete postići njegovu efikasnost i naravno smanjenu potrošnju goriva.

Izvor