You are currently viewing Južna Koreja prijeti BMW-u kaznom od 8,7 milijuna eura

Južna Koreja prijeti BMW-u kaznom od 8,7 milijuna eura

Tako velikom kaznom južnokorejska vlast zaprijetila je njemačkom automobilskom divu zbog optužbe za odugovlačenje povlačenja vozila s neispravtnim motorima koji su se u nekim slučajevima zapalili

Author: BMW

Prije nekoliko mjeseci fotografije zapaljenih vozila preplavile su naslovnice južnokorejskih novina, a lokalni mediji izvijestili su o tome kako se zapalilo više od četrdeset automobila. Nakon toga neka parkirališta zabranila su BMW-ovim vozilima pristup, zbog straha da se ne zapale.

Author: BMW

BMW je povukao više od 170.000 vozila iz Južne Koreje zbog problema u sustavu hlađenja motora. koji su uzrokovali zapaljenje. U srpnju je BMW priopćio kako povlači 480.000 vozila iz Europe i nekih azijskih zemalja među kojima je i Južna Koreja. Naknadno je naveo kako će povući još milijun vozila.

Author: BBC

Zaprijećeno mu je kaznom u vrijednosti gotovo devet milijuna eura, jer vlast smatra kako je BMW priznao grešku, ali odugovlači s povlačenjem vozila. Ta je marka popularna u Južnoj Koreji, u prvoj polovici godine prodano je oko 39.000 BMW-ovih vozila.