You are currently viewing JE LI OVO NOVA LADA NIVA? Koncept 4X4 Vision pokazuje kako će izgledati budući terenac ruskog proizvođača

JE LI OVO NOVA LADA NIVA? Koncept 4X4 Vision pokazuje kako će izgledati budući terenac ruskog proizvođača

Glavna zvijezda štanda Lade na salonu u Moskvi je ovaj SUV naziva 4X4 Vision. Moramo priznati da se ovakav otkačeni dizajn ne viđa svaki dan. Neobične linije, mnoštvo detalja, dva reda svjetala (neke će podsjetiti na Konu) i 21-inčni naplaciosiguravaju mu pogleda znatiželjnih posjetitelja moskovskog salona. U Ladi su napomenuli kako je riječ o konceptu, ali moguće je da je ovo najava kako bi mogla izgledati nova Lada Niva koja je već desetljećima nepromijenjena.

 

Unutrašnjost je također moderna i puna boja čime su dizajneri ciljali na mlađu publiku. Ispred vozača se nalazi digitalni kokpit, za ugođaj se brine ambijentalna rasvjeta,a zanimljiv detalj su “dizajnerski” otvori za zrak u obliku slova X.

 

Ruski proizvođač tvrdi da je 4,2 metra dugačak koncept 4X4 Vision postavljen na posebnu platformu. “Ovim modelom predstavljamo budućnost Lade. Kao inspiracija za ovaj energičan i hrabro dizajniran koncept nam je poslužila naša legendarna Lada Niva”, izjavio je direktor dizajna Lade Steve Mattin na predstavljanju.