You are currently viewing Goodyear unaprijedio razvoj guma najsuvremenijim simulatorom vožnje

Goodyear unaprijedio razvoj guma najsuvremenijim simulatorom vožnje

Goodyear, koji je prvi u svijetu počeo razvijati svoje gume i uz pomoć dinamičnoga simulatora vožnje, najsuvremenijim simulatorom DiM250 DYNAMIC obogatit će razvojne procese svojega europskog centra za inovacije.

Goodyear će ugradnjom novoga dinamičnog simulatora vožnje priznate američke tvrtke VI-grade dodatno obogatiti razvoj guma u svojem inovacijskom centru u Colmar-Bergu u Luksemburgu. Prvi dinamični simulator DiM250 DYNAMIC nedavno su počeli upotrebljavati u inovacijskom centru u Akronu u SAD-u.

Simulatori vožnje namijenjeni su razvoju, testiranju i provjeravanju modela guma na samom početku razvojnoga ciklusa, čime se već prije izrade prvoga prototipa može odrediti koje gume imaju najbolja svojstva. Osim usavršavanja brojnih performansi guma, takav tehnološki razvoj omogućuje i veću usklađenost s dinamikom razvojnoga procesa automobilske industrije te još bolju suradnju s proizvođačima automobila, osobito na području razvoja guma za prvu ugradnju na vozila.

Na videosnimci montaže i rada simulatora DiM250 DYNAMIC u inovacijskom centru u Akronu (SAD) možete pogledati kako će testiranje guma izgledati u inovacijskom centru u Luksemburgu.