You are currently viewing Drastično je smanjio broj prometnih nesreća

Drastično je smanjio broj prometnih nesreća

TOYOTA Safety Sence sigurnosni paket drastično smanjuje broj nezgoda pri naletu straga, a trenutno se ugrađuje u 90% modela Toyote i Lexusa.

TSS sustav je premijerno predstavljen 2015. godine na Corolli, a danas 3,5 godine kasnije svjedočimo velikom postignuću – postignut je cilj od 10 milijuna instalacija. Trenutno se sustav nudi u 68 zemalja, a do 2020. godine će biti dostupan u 100 zemalja.

Predviđa se da će do kraja ove godine tri milijuna vozila u Japanu i pet milijuna vozila u Sjevernoj Americi raspolagati ovim paketom. Od početka ove godine prisutan je sustav druge generacije, s poboljšanim funkcijama i boljom prilagodljivosti.

Sustav pomaže u izbjegavanju ili umanjenju štete i ozljeda uslijed teških prometnih nesreća, a obuhvaća tri funkcije, i to: sustav automatskog kočenja kod opasnosti od sudara (Pre-Collision System – PCS), sustav upozorenja prilikom napuštanja prometne trake (Lane Departure Alert – LDA), te sustav automatskog prebacivanja dugih i kratkih svjetala (Automatic High Beam – AHB).

Učestalost naleta straga, najčešćeg oblika sudara u Japanu, kada su u pitanju vozila opremljena sustavom Toyota Safety Sense, smanjen je za otprilike 70 posto.