You are currently viewing Top 10 najsnažnijih automobila na salonu u Ženevi

Top 10 najsnažnijih automobila na salonu u Ženevi

Premda se automobilska industrija sve više fokusira na ekološki prihvatljive pogone, da konjskih snaga u suvremenim automobilima ne nedostaje uvjerili smo se u Švicarskoj pa Vam donosimo popis Top 10 najsnažnijih automobila na salonu u Ženevi.

10. Mercedes-Maybach S650 Sedan
Luksuzna krstarica predstavlja top ponudu Mercedes-Benza, a za pogon koristi biturbo benzinca 6.0 V12 sa 621 KS.

9. Lamborghini Huracan Performante Spyder
Coupe izvedba talijanskog jurišnika već je odavno dokazala suverena vozna svojstva pa je u Ženevu stigao kabriolet – Lamborghini Huracan Performante Spyder, koji koristi atmosferskog bnzinca 5.2 V10 sa 630 KS.

8. Ferrari 488 Pista
Ekstremna izvedba modela 488 GTB zove se Ferrari 488 Pista, a za pogon koristi 3.9-litreni biturbo V8 benzinac sa 710 KS.

7. Mclaren Senna GTR
Trkaća izvedba cestovnog automobila McLaren 720S zove se McLaren Senna GTR. Za paklene performanse zadužen je biturbo benzinac 4.0 V8 nabijen na 825 KS i 850 Nm.

6. LVCHI Venere
Novi kineski proizvođač automobila zove se LVCHI, a sudeći prema prvoj premijeri specijalizirat će se za električne model. Naime, LVCHI Venere je atraktivan sedan s električnim pogonskim sklopom sa 992 KS.

5. Aston Martin Valkyrie AMR Pro
Model koji je stvoren isključivo za natjecanja zove se Aston Martin Valkyrie AMR Pro, a za pogon koristi kombinaciju elektromotora i benzinca V12 koja raspolaže s kombiniranom snagom većom od 1100 KS.

4. Zenvo TSR-S
Danski proizvođač koji još uvijek nije stekao svjetsku slavu u proizvodnji hipersportkih automobila u Ženevi je nastupio s ekstremnim modelom Zenvo TSR-S. Dva turbopunjača bia su dovoljna da se motor 5.8 V8 nabije na čak 1177 KS.

3. Techrules Ren RS
Bolid s jednim sjedalom namijenjen isključivo jurnjavi trkaćom stazom za pogon koristi kombinaciju čak šest elektromotora. Dva snagu šalju na prednju, četiri na stražnju osovinu, a kombinirana snaga iznosi čak 1287 KS.

2. Corbellati Missile
Poznati proizvođač nakita u Ženevi je predstavio raketu Corbellati Missile, koja iz 9-litrenog V8 motora ispaljuje čak 1800 KS.

1. Rimac Concept Two
Mate Rimac uspio je postati glavnom zvijezdom ovogodišnjeg salona automobila u Ženevi. Svjetla pozornice ugledao je Rimac Concept Two, odnosno C_Two koji sa 1914 KS do stotke ubrzava za manje od dvije sekunde.