You are currently viewing VW unajmljuje parkirališta za aute koje ne može prodati zbog WLTP-a

VW unajmljuje parkirališta za aute koje ne može prodati zbog WLTP-a

Isporuka oko 250 tisuća vozila mogla bi biti prolongirana, jer automobili prvo moraju biti testirani i provjereni udovoljavaju li novim normama

VW parkiralište | Author: Volkswagen

Volkswagen je prisiljen unajmiti velike površine za parkiranje tek proizvedenih automobila, jer ne mogu u prodaju dok ih se ne prilagodi novim normama WLTP. Automobili će biti skladišteni tijekom kolovoza, a Volkswagen se bori kako bi ih sve testirao i prema potrebi prilagodio na vrijeme, jer nove, postrožene norme WLTP stupaju na snagu prvoga rujna.

VW parkiralište | Author: Volkswagen

Do 250 tisuća Volkswagena moglo bi kasniti s isporukom zbog cijele ove zavrzlame. Najavljeno je i kako će tvornica u Wolfsburgu u kolovozu i rujnu biti zatvorena na dan ili dva svaki tjedan. Tvornica u Zwickauu će također biti zatvorena po istome principu, a i isporuka dijelova također će kasniti.

VW parkiralište | Author: Volkswagen

Volkswagenov glasnogovornik rekao je kao su već neke velike površine unajmili no i dalje su u potrazi za prostorom za skladištenje spornih automobila.Nedavno smo pisali i kako je aktualna generacija Golfa GTI povučena iz prodaje zbog novih normi WLTP, ali je zato snažniji Golf GTI Performance i dalje dostupan. Znatan broj automobila iz Grupacije VW pretrpio je službeno smanjivanje snage kako bi se udovoljilo strožim normama.


VW parkiralište | Author: Volkswagen