You are currently viewing Upoznajte najbrži SUV na svijetu!

Upoznajte najbrži SUV na svijetu!

Neki će se možda sjetiti britanske tvrtke SVM (Severn Valley Motorsport), i njihovog tuning projekta “Qashqai-R” koji je bio monstruozni mješanac Godzille (Nissan GT-R) i običnog Qashqaija. Tada je taj Crossover raspolagao s 1500 konja, četvrt milje je prelazio za „niskih devet“ sekundi, te mu je maksimalna brzina bila do 357 kilometara na sat (doslovce razvaljuje Bugatti Veyron).

Ista ta tvrtka dvije godine poslije tvrdi da ima najbrži “SUV” na svijetu, da opet se radi i Nissan Qashqaiju koji ovog puta postiže nevjerojatnih 382,7 km/h. Tu titulu je do sada držao barbarski okrutan SUV Toyota Land Cruiser koji je s 2.000 KS pojurio najvećom brzinom 370 km/h.

Da se ovdje zaista radi o impozantnim brojkama ne treba posebno ni naglašavati, iako je trenutni svjetski brzinski rekord za serijske automobile 447 km/h kojeg ponosno drži Koenigsegg Agera RS, ako uzmemo u obzir ove brojke: Alfa Stelvio Quadrifoglio (283 km/h), Bentley Bentayga V12 (301 km/h) i Lamborghini Urus (305 km/h), možemo samo skinuti kapu i čestitati ekipi iz Severn Valley Motorsporta.