You are currently viewing Savitljiva felga otporna na udarce i rupe na cestama

Savitljiva felga otporna na udarce i rupe na cestama

 

Michelin i Maxion wheels, dobili su nagradu Innovation Awards 2018. od Europske asocijacije dobavljača vozila (CEPA), za ovaj fleksibilan naplatak otporan na udarce!

U državama s lošim asfaltnim cestama prepunih rupa više od pola pneumatika na vozilima ne doživi ni pola svojeg životnog vijeka, jer im se ulaskom kotača u rupe na asfaltu nepovratno oštete bočne stranice pneumatika.

Maxion Wheel & Michelin Acorus

Maxion Wheel & Michelin Acorus

Zato je izmišljen Maxion Flexible Wheel – savitljiva felga koja čuva pneumatik i produljuje mu životni vijek. Ovaj naplatak se elastično savija, a pogledajte u videu kako se ponaša normalan naplatak s pneumatikom koji prelazi kroz rupu na asfaltu u usporedbi s novim tipom naplatka u istoj situaciji.

Savitljiva felga rješenje za sve rupe po našim cestama!

Savitljiva felga rješenje za sve rupe po našim cestama!

Maxion Flexible Wheel osmislio je i konstruirao proizvođač pneumatika Michelin. Izrađen je novom tehnologijom nazvanom Acorus. A konstrukcija naplatka izvedena je od para fleksibilne gume koji se stavljaju na metalni naplatak izrađen od specijalne lake legure koja pak dozvoljava savijanje metala kako bi apsorbirao udarac od ulaska u rupu na asfaltu.

Michelin Acorus& Maxion Wheels - Savitljiva felga

Michelin Acorus& Maxion Wheels – Savitljiva felga

Kada kotač dođe do rupe na asfaltu umetnuti dijelovi od fleksibilne gume sprečavaju oštećenje pneumatika. Ovo tehničko rješenje dostupno je za sada samo u Sjevernoj Americi.

Izvor: automobili.hr