You are currently viewing Rivian će ponuditi bateriju kapaciteta 180 kWh

Rivian će ponuditi bateriju kapaciteta 180 kWh

Podsjetimo, Rivian je novi američki proizvođač električnih automobila koji je krajem prošle godine u Los Angelesu predstavio dva modela, pickup R1T i veliki SUV R1S. Oba modela su pobrala velike pohvale, a Rivian je preko noći postao nova zvijezda na električnom nebu auto industrije te privukao pažnju velikih igrača koji bi htjeli s njim surađivati.

Sada je iz Riviana stigla vijest kako planira modele R1T i R1S opremiti s najvećom baterijom ugrađenom u jedan serijski električni automobil. Točnije, Rivian u njih planira ugrađivati tekućinom hlađenu bateriju sa 7776 zasebnih ćelija i kapacitetom od 180 kWh. To bi trebalo omogućiti i velikim vozilima kao što su R1T i R1S autonomiju od oko 660 km.

Uz nju Rivan će modele R1T i R1S ponuditi i s baterijama kapaciteta 105 kWh i 135 kWh. Prva bi trebala omogućiti autonomiju od oko 390,a druga oko 500 km. Dolazak ovih automobila na tržište se planira za otprilike godinu i pol pa ćemo tek tada vidjeti hoće li se i s kojim uspjehom ostvariti najave iz Riviana.

 

Izvor: autonet.hr