Rivian će ponuditi bateriju kapaciteta 180 kWh

Rivian će ponuditi bateriju kapaciteta 180 kWh

Podsjetimo, Rivian je novi američki proizvođač električnih automobila koji je krajem prošle godine u Los Angelesu predstavio dva modela, pickup R1T i veliki SUV R1S. Oba modela su pobrala velike pohvale, a Rivian je preko noći postao nova zvijezda na električnom nebu auto industrije te privukao pažnju velikih igrača koji bi htjeli s njim surađivati.

Sada je iz Riviana stigla vijest kako planira modele R1T i R1S opremiti s najvećom baterijom ugrađenom u jedan serijski električni automobil. Točnije, Rivian u njih planira ugrađivati tekućinom hlađenu bateriju sa 7776 zasebnih ćelija i kapacitetom od 180 kWh. To bi trebalo omogućiti i velikim vozilima kao što su R1T i R1S autonomiju od oko 660 km.

Uz nju Rivan će modele R1T i R1S ponuditi i s baterijama kapaciteta 105 kWh i 135 kWh. Prva bi trebala omogućiti autonomiju od oko 390,a druga oko 500 km. Dolazak ovih automobila na tržište se planira za otprilike godinu i pol pa ćemo tek tada vidjeti hoće li se i s kojim uspjehom ostvariti najave iz Riviana.

 

Izvor: autonet.hr