You are currently viewing Novi Mercedes CLA

Novi Mercedes CLA

Drugu generaciju Mercedesa CLA predstavljena je na premijeri CES u Vegasu. Iako su mnogi mislili kako će A-klasa sedan zamijeniti CLA, to nije slučaj. U Mercedesu su naime odlučili ponuditi proizvod za svaku tržišnu nišu, a sa CLA se prije svega obraćaju mlađim kupcima. Stoga i ne čudi da su najveće novosti one vezane uz tehnologiju i vrlo vjerojatno MBUX sustav. Ipak, za te informacije trebamo pričekati još koji sat do premijere kada će sve karte biti otkrivene.

 

Zasad imamo prilike vidjeti vizualne promjene. Prednji dio dobio je novu masku i svjetla koja izgledaju kao spoj onih s nove A-klase i s prošle generacije CLA. Stražnji dio vidljiv nam je iz boka, ali zahvaljujući nedavno objavljenom teaseru Mercedesa, jasno je kako će imati velike sličnosti s CLS-om.

 

Unutrašnjost je dobro poznata – praktički identična kao na novoj A-klasi što je odlično stvar. Digitalni kokpit i središnji zaslon osjetljiv na dodir izgledaju impresivno, kao da dolaze iz modela koji je nekoliko klasa iznad CLA. Kao i dosad, na početku prodaje Mercedes kupcima nudi posebne bogato opremljene “Edition”modele, a primjerak sa slika očito je jedan od njih (sudeći prema narančastim detaljima i oznaci Edition na kokpitu).

 

Izvor: jutarnji.hr