You are currently viewing Nitko više neće moći zaboraviti djecu u automobilu

Nitko više neće moći zaboraviti djecu u automobilu

Nažalost, vijesti o tome da je netko od vozača zaboravio djecu na stražnjem sjedalu i ostavio ih u zaključanom automobilu sve su češće.

Opasnost od posljedica takve radnje raste proporcionalno s povećanjem vanjske temperature. Tijekom ljetnih mjeseci razmjerno su česte vijesti u medijima da je neki roditelj zaboravio da na stražnjem sjedalu ima djecu te ih ostavi u zaključanom automobilu. Dehidracija i osjećaj mučnine nitko ne bi poželio svom, ali niti tuđem djetetu. U najgorim slučajevima čitamo o takvim situacijama koje su rezultirale smrću.

Užurban životni tempo i brojni problemi koji uzrokuju visoku razinu stresa kod roditelja koji su za volanom mogu značajno utjecati na zaboravnost i nisku koncentraciju. Proizvođači automobila preuzet će stvar u svoje ruke te će od 2025. godine svoje modele opremati sustavom koji će vozača prije napuštanja vozila podsjetiti na putnike na stražnjem sjedalu.

Rear Seat Reminder Tehnology stvar je globalnog interesa pa su sporazum o sudjelovanju na zajedničkom razvoju zasad potpisali: Alfa Romeo, Audi, BMW, Fiat Chrysler Automobiles, Ford, GM, Honda, Hyundai, Jaguar Land Rover, Kia, Maserati, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Porsche, Subaru, Toyota, Volkswagen i Volvo.