You are currently viewing McLaren Grand Tourer stiže 15. svibnja

McLaren Grand Tourer stiže 15. svibnja

Za točno tjedan dana McLaren će predstaviti svoj novi model Grand Tourer. Podsjetimo, radit će se o četvrtom novitetu koji je najavljen objavom poslovnog plana Track25, a najbliži srodnik ovom vozilu će biti mclarenov hiperautomobil Speedtail.

McLaren Gand Tourer je pokušaj ovog proizvođača da “redefinira pravila Grand Tourer segmenta, uvodeći renomirane mclarenove inženjerske i dinamičke atribute, uz visoko kvalitetne materijale i izradu te iznimnu udobnost.” Nadalje, radi se o “cestovnom” McLarenu s kojim bi se vlasnici trebali odvažiti i na duga putovanja te uživanje za upravljačem na otvorenim cestama širom svijeta.

Već bi isama vanjština trebala upućivati da je riječ o jednom takvom vozilu. Naime, ovaj bi McLaren trebao imati čišći i elegantniji dizajn s nešto manjim naglaskom na aerodinamičkim svojstvima. Ipak to ne znači da su u McLarenu odustali od male mase, visoke specifične snage i sl. Vozna svojstva i agilnost vozila bi, prema službenom priopćenju, trebale biti neprikosnovene u ovom segmentu.

Za sada još uvijek nije potvrđeno koji će točno pogonski sklop pokretati ovaj model, no u svakom slučaju snaga bi mu se trebala kretati preko 600 KS. Uskoro više.

Izvor: autonet.hr