McLaren Grand Tourer stiže 15. svibnja

McLaren Grand Tourer stiže 15. svibnja

Za točno tjedan dana McLaren će predstaviti svoj novi model Grand Tourer. Podsjetimo, radit će se o četvrtom novitetu koji je najavljen objavom poslovnog plana Track25, a najbliži srodnik ovom vozilu će biti mclarenov hiperautomobil Speedtail.

McLaren Gand Tourer je pokušaj ovog proizvođača da “redefinira pravila Grand Tourer segmenta, uvodeći renomirane mclarenove inženjerske i dinamičke atribute, uz visoko kvalitetne materijale i izradu te iznimnu udobnost.” Nadalje, radi se o “cestovnom” McLarenu s kojim bi se vlasnici trebali odvažiti i na duga putovanja te uživanje za upravljačem na otvorenim cestama širom svijeta.

Već bi isama vanjština trebala upućivati da je riječ o jednom takvom vozilu. Naime, ovaj bi McLaren trebao imati čišći i elegantniji dizajn s nešto manjim naglaskom na aerodinamičkim svojstvima. Ipak to ne znači da su u McLarenu odustali od male mase, visoke specifične snage i sl. Vozna svojstva i agilnost vozila bi, prema službenom priopćenju, trebale biti neprikosnovene u ovom segmentu.

Za sada još uvijek nije potvrđeno koji će točno pogonski sklop pokretati ovaj model, no u svakom slučaju snaga bi mu se trebala kretati preko 600 KS. Uskoro više.

Izvor: autonet.hr