You are currently viewing Klasični Seat 600 u električnom izdanju

Klasični Seat 600 u električnom izdanju

Tijekom 50-ih godina prošlog stoljeća Fiat je Seatu dao zeleno svjetlo za proizvodnju vlastite verzije modela 600. U Seatu se nisu mnogo premišljali oko imena pa su svoj model jednostavno nazvali Seat 600. Proizvodnja ovog automobila je trajala između 1957. i 1973. te je ukupno proizvedeno preko 800.000 primjeraka.

Praktično pakiranje i niska cijena su Seat 600 učinili vrlo popularnim automobilom, posebno u Španjolskoj. Tako su se vremenom na tržištu pojavila mnoge verzije ovoga vozila, a jedan primjerak je upravo temeljito moderniziran.

Naime, seatovi pripravnici iz Madrida su u jedan primjerak modela 600 ugradili električni pogonski sklop. Dvanaest ljudi je u ovu modernizaciju utrošili oko 150 sati rada. Neke dijelove su izradili sami, uključujući i električni motor. Nakon, ugradnje motora, baterija i raznih dugih modifikacija, u ovog mališana je ugrađen i zaslon osjetljiv na dodir.

Pripravnici su odabrali model 600 jer je lagan i ne treba velike baterije ili snažni motor. Cilj vježbe je bio spojiti staro i novo te stvoriti automobil koji može funkcionirati danas i sutra. Njihov konačni proizvod je nadasve zanimljiv i simpatičan.

 

Izvor: autonet.hr