You are currently viewing Kako organizirati prtljažnik prilikom odlaska na put?

Kako organizirati prtljažnik prilikom odlaska na put?

Prtljažnik kod nekih vlasnika automobila izgleda kao spremište za razne stvari (a ako ćemo biti sasvim iskreni – i kao jedno obično smetlište!). Tako je, priznajte i sami – koliko vam se puta dogodilo da ste svakojake stvari samo nabacali u prtljažni prostor i kasnije više niste znali ni što je ondje, a ni što biste s onim što vam se slučajno našlo pod rukom? Kako vam se ovakvi i slični scenariji ne bi više događali (ili barem ne prečesto), pročitajte nekoliko naših savjeta o tome kako prtljažnik uvijek može biti čist i uredan.

KORAK PRVI
Sve pobacajte van! OK, OK, ne morate baš pobacati, ali ako sa sobom u prtljažnom prostoru vozikate stvari koje niste pogledali već mjesec ili dva, zasigurno vam i ne trebaju, zar ne? Dakle, sve iz prtljažnog prostora izvadite van te stvari koje ste pronašli sortirajte na dvije velike hrpe – ona koja ide ravno u smeće i ona na kojoj su stvari koje vam trebaju. Nakon što vam je svaka stvarčica iz prtljažnika prošla kroz ruke, onu prvu hrpu odmah prebacite u kantu za smeće, a s drugom hrpom krećemo na sljedeći korak.

KORAK DRUGI
Stvari koje vam trebaju razvrstajte i to posebno pomno jer postoje one koje pripadaju u automobil i one kojima ondje nikako nije mjesto. One kojima je mjesto u prtljažniku su svakako kutija za prvu pomoć, metlica za struganje leda sa stakala, razne krpe za brisanje i slično. Mada, dakako, priznajemo pravo na osobnu slobodu te ako vi smatrate da će vam uvijek pri ruci trebati lopata ili pak gumene čizme, svakako ih ostavite u svom prtljažnom prostoru. Ali jedno pravilo poštujte – što god ondje stavili, neka bude čisto i neka bude uredno odloženo.

KORAK TREĆI
Kada ste stvari izvadili van i odlučili što se vraća unutra, a čemu ondje nije mjesto, dobro očistite svoj prtljažnik. Nemojte štedjeti na usisavanju, brisanju prašine, namještanju prtljažnih tepiha i sličnog. Lako je moguće da ovo nećete opet raditi sljedećih pola godine ili godinu!

KORAK ČETVRTI
Složite stvari u prtljažnik. Kao što smo već naveli – neka budu čiste i neka budu uredno složene. Kako bi bile uredno složene uvelike vam može pomoći naša kutija, odnosno višenamjenski organizator za prtljažni prostor. Radi se o posebnoj kutiji koja na prvi pogled, dok ju ne otvorite, izgleda poput omanje aktovke. Međutim, kada je otvorite, iznenadit će vas bogatstvom svojih pregradnih prostora i načinima na koje ih možete popuniti stvarima koje vam stoje u prtljažniku. Ova kutija je napravljena od ojačanih stranica koje su izdržljive i ne preklapaju se lako pod težinom stvari koje unutra stavite. Također, ima poklopac pa možete osigurati da na stvari ne pada prljavština, a uz to napravljena je i od vodonepropusnog materijala. Izrađena je od crnog najlona te su joj dimenzije 56 x 41 x 27 centimetara. Uz sve to, na bočnim stranama ovaj organizator za prtljažnik ima i dodatne džepiće koji se mogu zatvoriti.

KORAK PETI
Ne zaboravite svaki puta neku novu stvar koju poželite staviti u prtljažnik prije dobro promotriti i vidjeti je li joj doista mjesto ondje. A ako jest, odložite je u jedan od pretinaca našeg organizatora za prtljažni prostor.

Izvor: Silux.hr