You are currently viewing Goodyear razvio konceptualnu gumu za Toyotu Aygo X Prologue

Goodyear razvio konceptualnu gumu za Toyotu Aygo X Prologue

Goodyear i Toyota surađuju u razvoju inovativnih koncepata usmjerenih na oblikovanje buduće mobilnosti. Najnoviji je primjer te suradnje dizajn gume za konceptualno vozilo Aygo X prologue, novu generaciju Toyotina urbanog mališana koji donosi svjež vjetar i smjeli smjer dizajna u segment vozila klase A. To je vozilo Toyotin odgovor na povećanu potražnju za crossoverima, čiji udio na europskome tržištu automobila neprekidno raste, kombinirajući svestranost i okretnost malih gradskih automobila s robusnošću, udobnošću i prostranošću sportskih terenaca.

Privlačan dizajn vozila Aygo X prologue kombinira mladenačku razigranost i oštrinu. Među glavnim je značajkama dizajna prepoznatljiva šesterokutna tema, koju također stvaraju svjetla za maglu, ventilacijska rešetka i stražnja svjetla.
Šesterokutni oblik služio je i kao dodirna točka i inspiracija za Goodyearove stručnjake jer je prenesen na dinamičan uzorak gaznoga sloja i atraktivnu bočnicu gume koja je izrezana laserom, čime je savršeno naglašen snažan karakter vozila. Konceptualna Goodyearova guma također se može pohvaliti robusnim performansama koje se savršeno podudaraju s dizajnom automobila Toyota Aygo X prologue.