You are currently viewing Goodyear i Dunlop vodeći na ADAC-ovim testovima zimskih guma

Goodyear i Dunlop vodeći na ADAC-ovim testovima zimskih guma

Za glavni dio ovogodišnjega testa ADAC je odabrao raširenu dimenziju 195/65 R15, koja se ugrađuje na mnoge najprodavanije obiteljske automobile (npr. Volkswagen Golf), a gume su međusobno uspoređivali na temelju 17 zahtjevnih kriterija. U toj kategoriji prvo mjesto među gumama 16 različitih robnih marki osvojili su Goodyear UltraGrip 9+ i Dunlop Winter Response 2.

Izvođači testa ocijenili su Goodyearovu gumu UltraGrip 9+ kao gumu s vrlo uravnoteženim svojstvima jer se dobro ponašala na suhim i mokrim cestama te na snijegu, a na testu vožnje na ledenoj podlozi zauzela je prvo mjesto. Impresivne rezultate također je ostvarila kad je riječ o trošenju i potrošnji goriva. Visokoj izdržljivosti gume UltraGrip 9+ pridonose Goodyearove inovativne tehnologije Mileage Plus i Winter Grip, kojima je opremljena. Naime, tehnologija Mileage Plus štiti gumu na gruboj podlozi i omogućuje joj bolji potencijal prijeđenih kilometara, a tehnologija Winter Grip osigurava izvrsno prianjanje na snijegu i ledu.

Kad je riječ o gumi Winter Response 2, kojom je Dunlop ponovio pobjedu iz 2018. godine, u prvome redu bila je istaknuta njezina izvrsna izdržljivost na suhim, mokrim, zasniježenim i zaleđenim površinama. Za ovo potonje zaslužan je raspored lamela na ramenom dijelu gume pod karakterističnim kutom, zbog čega Dunlop Winter Response 2 svladava centrifugalne sile i osigurava bolje prianjanje prilikom skretanja na snijegu i ledu.

Najbolji rezultati na testu zimskih guma visokih performansi
Dunlop i Goodyear bili su izvrsni i u kategoriji visokoizdržljivih guma. ADAC je, naime, u test uključio i gume 225/50 R17, koje su ugrađene na mnoge veće automobile (npr. Volvo V60, Škoda Octavia, BMW serije 3 i Mercedes klase C). U toj kategoriji guma Dunlop Winter Sport 5 osvojio je dijeljeno najbolje uvrštenje, a Goodyearova guma UltraGrip Performance+ bila je jedna od samo triju kojima su izvođači testa dodijelili najvišu ocjenu „dobra“. Na testiranju na snijegu guma Dunlop Winter Sport 5 osvojila je prvo mjesto, a Goodyearovu UltraGrip Performance+ označili su kao gumu koja ima vrlo uravnotežene vozne značajke u svim uvjetima.

Četiri uvrštenja na pobjedničko postolje u jednoj od najcjenjenijih publikacija za testiranje u industriji postignuće je koje za Goodyear znači priznanje za tehnologiju najnovijih guma u ponudi. Inovacije poput tehnologije Winter Grip zadržavaju Goodyearove gume (UltraGrip 9+ i Performance+) na samom vrhu segmenta u kojem obitelj UltraGrip pobjeđuje već desetljećima. Najbolje uvrštenje guma Dunlop Winter Response 2 i Winter Sport 5 u njihovu segmentu pokazuje, pak, opseg i izdržljivost ponude Goodyearovih zimskih guma.