You are currently viewing Ferarijev SUV bi trebao biti snažniji od Urusa

Ferarijev SUV bi trebao biti snažniji od Urusa

Već odavno nije tajna da je Ferrari odlučio svoju ponudu proširiti SUV modelom. Najbliža konkurencija je to već napravila. Porsche već odavno nudi Cayenne, a Lamborghini je s Urusom udvostručio prodaju. Također, znamo da će se ferrarijev model zvati Purosangue (čistokrvni), a sada doznajemo da bi taj model trebao biti snažniji od spomenutog Urusa. Drugim riječima, trebao biti postaviti nove standarde kada je riječ o performansama sportskih SUV modela.

Vjeruje se da će Purosangue pokretati V8 pogonski stroj uparen s barem parom turbopunjača i barem jednim električnim motorom. Dakle, radit će se o hibridnom pogonskom sklopu čija će se kombinirana snaga kretati oko 700 KS. Benzinac bi trebao biti zadužen za pokretanje stražnje, a električni dio pogona za prednje kotače.

Za sada nitko izvan Maranella ne zna kako će ovaj automobil izgledati, no možemo očekivati sličnosti s drugim ferrarijevim vozilima. Drugim riječima, mogu se očekivati oštre linije, agresivan aero paket, veliki kotači i sl. Priložena skica bi nam mogla pokazati smjer u kojem će krenuti ferrarijevi dizajneri.

Izvor: autonet.hr