You are currently viewing Brzi i žestoki dolaze u Zagreb – prva utrka ubrzanja u metropoli

Brzi i žestoki dolaze u Zagreb – prva utrka ubrzanja u metropoli

Utrka ubrzanja ‘Brzi i žestoki’ iz Velike Gorice seli u Zagreb. Utrka se vozi 4. i 5. lipnja u Zagrebu po Aveniji Dubrovnik. Očekuje se oko 20.000 gledatelja.

Hrvatski automobilski sport je u krizi kao i cijelo gospodarstvo koje pati od nestašice novca. Nedostatak novca kod tvrtki koje se bore za preživljavanje i opstanak na tržištu ne ostavlja dovoljno prostora za sponzorstva vozača utrka, a zna se kako bavljenjem auto utrkama nije jeftino. Utrke ubrzanja ipak se u ovim financijskim lošim vremenima ipak nekako održavaju i pri tom okupljaju dosta velik broj sudionika, vozača i natjecateljskih automobila, a pri tom je i brojnost publike na zavidnom nivou.

Problem kod utrka ubrzanja je što se razvijaju velike brzine, a gledatelji žele biti što bliže automobilima i mirisu oktana i dimu paljenih guma. Utrke ubrzanja se iz sigurnosnih razloga odvijaju uglavnom na pistama ili cestama koje su dovoljno ravne i nisu blizu stambenih građevina.

Brzi i žestoki

Gradonačelnik Milan Bandić se zajedno sa suradnicima sastao s vodećim ljudima AK Brzina, organizatorima utrke ubrzanja Brzi i žestoki, te je dogovoreno održavanje utrke ubrzanja u Zagrebu, 4. i 5. lipnja i to na dionici Avenije Dubrovnik kod Velesajma.

Od Grada Zagreba trebaju se ishoditi još sve potrebne dozvole i tehnička podrška, kao i odobrenje za zatvaranje ulica, jer utrka ubrzanja bi se vozila na potezu od ulice Većeslava Holjevca do križanja Kajzerica-Trnsko u oba smjera. Na utrci ubrzanja Brzi i žestoki trebalo bi nastupiti oko 300 sudionika iz BiH, Mađarske, Srbije, Slovenije i drugih zemalja koji se natječaju u četiri kategorije. Organizatori očekuju rekordnih 20.000 posjetitelja. Ovaj spektakl se prošlih godina održavao u Velikoj Gorici.

 Izvor