You are currently viewing BMW X5 M i BMW X6 M u Black Fire izvedbi

BMW X5 M i BMW X6 M u Black Fire izvedbi

Zapravo su promjene samo estetske prirode, snagu od 575 KS nije ni trebalo napuhavat
BMW je ponudio svojim ljubiteljima i budućim kupcima Black Fire izvedbu, naziv je to koji po mnogo čemu podsjeća na Mercedesov Black Series.
Ova dva posebna SUV izdanja pokazuju da BMW nedvosmisleno nastavlja svoju priču o uspjehu u sektorima vozila za sportske aktivnosti (Sports Activity Vehicle – SAV) i cupea za sportske aktivnosti (Sports Activity Coupe – SAC).

Od kolovoza 2017, Black Fire izdanje kombinirat će uzbudljivu vanjštinu i dizajn unutrašnjosti s visokom kvalitetnim, ekskluzivnim detaljima opreme..
Bogata sjena crne boje u Sapphire Black metalik boji karoserije sama privlači poglede. Isto i više se može reći za crnu M dvostruku masku s crnim letvicama. Isto vrijedi i za kovane aluminijske kotače od 21 inča u crnoj boji. Ovi veliki kotači s mješovitim gumama optimizirani su prema težini i imaju ključnu ulogu u prijenosu energije koju stvara M TwinPower Turbo pogonska tehnologija.

Oba modela ostvaruju vrhunske performanse od 423 kW/575 KS iz 4,4-litrenog V8 motora. Oba automobila ubrzavaju od 0 do 100 km/h za samo 4,2 sekunde uz standardni M Steptronic prijenos s 8 brzina. Maksimalni okretni moment od 750 Nm proizvodi impresivan pogon u rasponu između 2,200 i 5,000 min. Sustav pogona na četiri kotača xDrive postavljen je s pristranošću na stražnje kotače, što poboljšava okretnost BMW-a X5 M i BMW-a X6 M. Sustav dinamičkog nadzora performansi neprimjetno distribuira pogonski moment između stražnjih kotača.
Cijena ostaje nepoznata, ali je za očekivati da će BMW ove promjene naplaćivati dodatnih par tisuća eura na ukupnu cijenu.